Login or Register to save videos, comment and join the community trends. NO ADS!

Makedonium - Hunza ( Part 2)

· 1 · 3.1 thousand
Posted 6 years ago
2
Category: Education
Description:
Duration: 4 minutes and 26 seconds
Rating: 9/10 - Excellent
Definition: SD
Published: November 15, 2010
Uploader: men001full

Comments

Login / Register to comment.

Related Videos

men001full • 6 years ago
men001full • 6 years ago
men001full • 6 years ago
men001full • 6 years ago
Sounds of GB • 3 years ago
manshoor...... alam...... nasirabad........ hunza....... emil .......[email protected]
HunzaVision • 7 years ago
Hunza a place where onces kings ruled and people have given those rullers throwns and power.
aristotel piperka • 5 years ago
Macedonians belong to the "older" Mediterranean substratum...Macedonians are not related with geographically close Greeks, who do not belong to the "older" Mediterranenan substratum... http://www.blackwell-synergy.com/doi/abs/10.1034/j.1399-0039.2001.057002118.x
Filan Fisteku • 4 years ago
This is a short documentary about Hunza valley and suburb tribes (Kalash, Pamiri, Burusho) that are the descendants of Alexander the great's army, the ancient Macedonian people from Illyria, Balkans. Different facts that link the Kalash, Pamiri, and Burusho with the Illyrians (Ancient Macedonians), or nowadays Albanians, the descendants of Illyrians at the Balkans. The ancient Macedonians were an Illyrian tribe, and there is no doubt that the Alexander the Great was Illyrian, and obviously he was not Greek. In this documentary you can see the facts that the Kalash, Pamiri, and Burusho tribes have Albanian roots (Illyrian - Ancient Macedonian).
Niche Dimovski • 4 years ago
Извадок од пристигнувањето на коњаниците во Крушево, кои беа дочекани со Македонската молитва напишана од Ниче Димовски. Kоњаниците оваа 2013-та година на чело со Јохан Тарчуловски, дојаваа до Крушево на 2-ри август за Илинден по повод прославата на годишнината од Илинденското востание. Авторот Ниче Димовски - Македон заедно со тимот, на сите Македонци, браќа и сестри по крв распрскани по сите меридијани, на светот им ги честита трите Илиндена. ПРВИОТ и за нас Македонците најважен ИЛИНДЕН, е битката кај Херонеја на 2-ри Август пред 2351-на година најважната победа на Македонците против Атињаните и Тебанците, тогашните племиња на денешните Грци . Тоа е победа со која уште од тогаш го имаме запечатено прашањето за Името, Државноста, Идентитетот и најважното Сознание и Вистина, дека Филип и Александар се Македонци и ништо друго . Ако Грците беа Македонци, зар Филип и Александар својот народ го убиваа кај Херонеја? Оваа победа и ден денес ги плаши нашите соседи и не им дава мир. Иако противниците, веднаш ќе оспорат каков и да е континуитет (поврзаност) со сегашната држава , сепак фасцинирачки е податокот што и по 2351-на година подоцна, МАКЕДОНИЈА постои и го чествува 2-ри Август, сеедно што поводот е поинаков. Да не заборавиме дека Македонија е формирана од Крал Каран во 814-та година п.н.е. и оваа година навршуваат 2828 години од создавањето на најстарата држава во Европа - Македонија. ВТОРИОТ Илинден, е 2-ри Август 1903-та, Денот на кревањето на Илинденското Востание и формирањето на првата Крушевска Република на Балканот, преку борба која ја воделе нашите војводи и комити . Како и ТРЕТИОТ Илинден, на 2-ри август 1944 - та година, денот на одржувањето на Првото заседание на АСНОМ, на кое се донесени неколку важни решенија, меѓу кои најважното е воведувањето на македонскиот јазик како службен јазик во Македонската држава! НИКОГАШ НЕ ЗАБОРАВАЈТЕ, СЕКОГАШ ИМА НЕКОЈ КОЈ МНОГУ ВЕ САКА И СО ЉУБОВ ЧЕКА ДА ВЕ ПРЕГРНЕ -- НАШАТА МАКЕДОНИЈА! МАКЕДОНЦИ ДА СЕ ЗАСАКАМЕ ЗА ДА ПОСТОИМЕ! МАКЕДОНИЈА ВЕЧНА !СИТЕ СМЕ ЕДНО!
Blagoja Angelovski • 3 years ago